Ordning och Trivsel

HöstträdVårblommor

 

Vid renovering av lägenhet

Många utför stora renoveringar av sina lägenheter. För att undvika obehag för andra boende har styrelse beslutat att renoveringar får ske:

 

Vardagar kl 8.00 - 20.00

Lördag, söndag och “röda dagar” kl 10 - 17. Dessa dagar  får arbeten som är “tystare” utföras, ingen borrning och inte bilning i t ex badrum.

 

Vid renovering gäller fortfarande att allt arbete sköts i den egna lägenheten, inget arbete på balkong eller på våra gårdar!

Har du haft hantverkare hos dig gäller att du eller företaget städar upp i trapphuset efteråt.

Vi inflyttning och renovering blir det ofta mycket skräp och tomlådor. Det är inte meningen att du ska slänga detta i våra små sopkärl utan detta får du själv åka till återvinningsstationen med. Du har vid inflyttning fått ett återvinningskort som ger dig 6 tömningar per år! har du inget får du köpa ett nytt på en tisdag i föreningens expedition.

 

 

Tänkvärt

I en bostadsrättsförening är du ingen hyresgäst, utan delägare!

Alla föreningens kostnader är dina kostnader, försök därför att hålla nere våra kostnader!

 

Du får inte:

Måla på balkonggolvet.

Sätta upp parabol på balkongen eller fasaden.

Röka i trappuppgångar, källare, vindar eller tvättstugor.

Riva väggar, ändra elen eller vatten/värmeledningsdragningarna i din lägenhet utan styrelsens vetskap och godkännande!

 

Du bör:

 • Teckna en tilläggsförsäkring till din vanliga hemförsäkring!
 • Vara aktsam om och vårda föreningens entréer, trappor och övriga gemensamma utrymmen!
 • Inte använda lägenheten, garaget mm till annat än det är avsett för!
 • Inte lämna entrédörren öppen nattetid!
 • Aldrig lämna vattenkranen öppen, även om vattnet är avstängt!
 • Respektera nattron för dina grannar mellan kl 23.00 - 06.00.
 • Använda anvisade piskställ om du vill vädra och piska dina mattor!
 • Inte piska, skaka mattor, sängkläder mm på balkongen!
 • Inte använda trappuppgångarna, källare och vindsgångar som förvaringsplatser för cyklar, barnvagnar mm! Detta är väldigt viktigt, pga brandrisken. I trappuppgångarna får vi inte heller lägga egna entrémattor!
 • Lägga "rätt skräp" i rätt behållare (Kartonger viker du ihop så att de tar mindre plats).
 • När du tvättat klart, gör rent tvättmaskinerna, bänkarna, torktumlarfilter och golven (även torkrummet)! Är något sönder så gör en felanmälan!
 • Inte mata fåglarna på gårdarna! Vi får problem med fiskmåsar och råttor.
 • Inte hänga blomlådor på utsidan av balkongen! (pga av risken för nedfallande blomlåda).
 • Inte slänga ut fimpar eller annat skräp från dina fönster!
 • En gång om året upplåta din lägenhet för besiktning av styrelsen! Vi kontrollerar då element, rör, mm, (det som tillhör föreningen.)
 • Om du upptäcker ohyra kontakta styrelsen!
 • Inte rasta hundar på gräsmattorna! Ha hunden kopplad!
 • Inte ställa cyklar eller motorcyklar på gångarna! Ställ dem i cykelstället!
 • Informera dina vänner och bekanta om att det är förbjudet att parkera framför sophusen och inne på våra gårdar.

 

Lite allmänt:

Be den förre lägenhetsinnehavaren visa dig runt i föreningen, sophuset, föreningslokalen, tvättstugorna. Se också till att denne tömt vinds- och källarförrådet och att du får alla nycklarna till dessa utrymmen. Passa samtidigt på att märka upp förråden med ditt lägenhetsnummer. Ställ inget utanför i vinds- eller källargångarna.

Bommarna: Behöver du komma in på gården förbi bommen, kan du låna nyckel av styrelsen onsdagar när vi har öppet på expeditionen. Du deponerar 200 kr för lånet av nyckeln.Eller så köper du en själv på Mölndals Låsservice Bergmansgatan.

Brandvarnare: Du bör ha en brandvarnare! Kontrollera batteriet regelbundet. Funktionstiden för en brandvarnare är 10 år. Vi har brandvarnare på vindarna och i trapphusen. På vindarna är dessa seriekopplade så ifall det börjar brinna i någon del av huset tjuter alla. Skulle det börja tjuta i trappan, kan det bero på att: det brinner, batteriet är slut, eller att någon har rökt i trappan. På vindarna att: det brinner, batteriet är slut, pga hög luftfuktighet, eller att det är väldigt kallt. Ring felanmälan och uppge vilken trappuppgång det gäller.

Bredband: För dig som är intresserad av få bredbandet uppkopplat ring: Bredbandsbolaget Tel 020- 71 00 70 eller maila på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Container: Höst och vår beställer vi en extra container för grovsopor. TV-apparater & vitvaror får du själv åka till tippen med. Det är gratis!

Entré-och källardörrarna: Se till att stänga dem, så slipper vi få in obehörigt folk och undviker stölder.

Gemensamma trivsel/trädgårdsdagar: Vår och höst träffas vi och hjälps åt att göra våra träd- gårdar fina.

Grillning: Vi har två grillar i vår förening. Dessa är till för alla! När du använt grillen, se till att skräpet (matrester mm) läggs i sophusen. Gör rent i grillen efter dig.

Inre fonden: Uttag ur inre fonden med överföring till bankkonto eller postgiro: Lämna kvitton och ange antingen ditt postgironr eller bankens clearing nr och kontonr till styrelsen. Om inga konton finns angivna gör vi en vanlig utbetalning, dvs du kommer att få ett utbetalningskort.

Tv: Via Comhem får du ett grundutbud av tv-kanaler med analog signal. För att få digitaltv kontakta Comhem för att teckna digitaltv abonnemang.
En pdf-fil med information om vad som tillhör föreningen och vad som tillhör lägenhetsinnehavaren ligger som bilaga, samt information om vem som har vilket ansvar och vilka rättigheter och skyldigheter man har som bostadsrättsinnehavare.
There are no events at this time
KALENDERN